Trainingen staan voor ontwikkeling van individuen en groepen in relatie met hun werkomgeving.

Wanneer kies je voor een training?

Blijven leren en jezelf ontwikkelen is uitdagend. Je wordt op een ander been gezet en uitgenodigd buiten je eigen grenzen te kijken.

Enkele voorbeelden van trainingen:

In de trainingstrajecten kan ik partner zijn voor verschillende activiteiten:

Er is geen goede wind voor een zeiler die niet weet waar hij heen wil.

illustratie

Hoe ziet een training er uit?

Een training kan bestaan uit één of meer dagdelen. Trainingen worden meestal incompany gegeven en zijn afgestemd met de opdrachtgever.

Uitgangspunt in trainingen is: je bent zelf verantwoordelijk en je bent regisseur van je leerproces. Je doet actief mee en weet wat je wilt leren.

Communicatie vormt de rode draad in al mijn begeleidingsactiviteiten. Ik zie communicatie als beïnvloeding. Het is een proces waar je je niet altijd bewust van bent.

Het is vaak een zoektocht om de complexiteit van de communicatie te begrijpen. Om te begrijpen waardoor storingen ontstaan. Of om te doorgronden waardoor de communicatie juist goed loopt. Hoe kun je effectiever communiceren?

Je wordt altijd beïnvloed en je hebt altijd invloed.

illustratie

In de praktijk

Door het stellen van vragen en het geven van feedback help ik bij ontdekkend leren. Ik stel vragen die jij zelf niet hebt bedacht, die buiten je kaders vallen. Vragen die je helpen beter waar te nemen, die zorgen voor bewustwording, inzicht geven.

Ik spiegel en confronteer je met de effecten van je gedrag, waarna je hiermee aan de slag kunt.